"Мектепке дейінгі ұйымдарға |
кесте
№ |
Алмастыруға жататын өнім |
Грамға шаққандағы салмағы |
Алмастырушы өнім |
Грамға шаққандағы салмағы |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
Сиыр еті |
100,0 |
1-санатты сүйегі бар кесек ет: қой еті, жылқы еті, қоян еті |
100,0 |
1-санатты сүйегі жоқ кесек ет: қой еті, жылқы еті, қоян еті |
80,0 |
|||
1-санатты жылқы еті |
104,0 |
|||
құс еті |
100,0 |
|||
1-санатты субөнімдер: бауыр, бүйрек, жүрек |
116,0 |
|||
пісірілген шұжық |
80,0 |
|||
ет консервілері |
120,0 |
|||
балық |
150,0 |
|||
жартылай майлы сүзбе |
250,0 |
|||
2 |
Майы алынбаған сүт |
100,0 |
кефир, айран |
100,0 |
қойылтылған стерилденген сүт |
40,0 |
|||
кілегей |
20,0 |
|||
майлы сүзбе |
30,0 |
|||
3 |
Қаймақ |
100,0 |
кілегей |
133,0 |
сүт |
667,0 |
|||
4 |
Сүзбе |
100,0 |
сүт |
333,0 |
ірімшік |
40,0 |
|||
брынза |
80,0 |
|||
қаймақ |
50,0 |
|||
кілегей |
66,0 |
|||
5 |
Ірімшік |
100,0 |
сиырдың сары майы |
50,0 |
қаймақ |
125,0 |
|||
сүзбе |
250,0 |
|||
брынза |
200,0 |
|||
сүт |
825,0 |
|||
жұмыртқа |
3 дана |
№ |
Алмастыруға жататын өнім |
Грамға шаққандағы салмағы |
Алмастырушы өнім |
Грамға шаққандағы салмағы |
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
6 |
Жұмыртқа |
1 дана |
ірімшік |
33,0 |
|
|
қаймақ |
40,0 |
|
||||
сүзбе |
80,0 |
|
||||
7 |
Басы алынған балық |
100,0 |
ет |
67,0 |
|
|
тұздалған майшабақ |
100,0 |
|
||||
балықтың жон еті |
70,0 |
|
||||
сүзбе |
168,0 |
|
||||
ірімшік |
50,0 |
|
||||
8 |
Жемістер |
100,0 |
жеміс-жидек шырыны |
100,0 |
|
|
кептірілген алма |
20,0 |
|
||||
кептірілген өрік |
8,0 |
|
||||
қара өрік |
17,0 |
|
||||
мейіз |
22,0 |
|
||||
қарбыз |
300,0 |
|
||||
қауын |
200,0 |
|
||||
|
"Мектепке дейінгі ұйымдарға |
|||||
Балалардың жасына байланысты граммға шаққандағы порциялардың массасы
кесте
|
Салмағы (г) |
||
|
1 жас –3 жас |
3 жас - 5 жас |
5 жас - 7 жас |
1 |
2 |
4 |
5 |
Таңғы ас |
350 - 450 |
400 - 500 |
500-550 |
Түскі ас |
400 - 550 |
550 - 600 |
600-800 |
Бесін ас |
200 - 250 |
250 - 300 |
300-400 |
Кешкі ас |
350 - 400 |
400 - 500 |
450-600 |